TALENTEN THEATER HOORN

Jongerenacademie

Informatie Voorstelling HARRY’S KAPSALON gespeeld door de Theaterklas

HARRY’S KAPSALON

De Theaterklas 25+ van het TalentenTheater speelt op 19, 20 april en 4 mei de voorstelling Harry’s kapsalon.
Deze groep spelers van 25 jaar en ouder staat onder leiding van regisseur Stephan Hendrikse en muzikaal leider Jeroen Wals.
Een greep uit het rijke oeuvre van componist Harry Bannink werd als leidraad gebruikt voor het tot stand komen van deze voorstelling.
Stephan Hendrikse schreef vervolgens een op maat gemaakte tekst waarmee deze theaterklas, 10 dames en 1 heer, uit de voeten kon.

Vanwege de thematiek omtrent discriminatie en de term ‘fout in de oorlog’ dat in het verhaal opdoemt, is de voorstelling ook onderdeel van het programma ‘Theater na de Dam’.
Na de herdenkingsaciviteiten om 8 uur op 4 mei, zullen er op tal van plekken in het land om 21.00 uur voorstellingen te bezoeken zijn in lijn met het thema herdenking.
Zo ook Harry’s kapsalon.

Verhaal:
.1967 Een groep vrouwen komt elke dag samen in de kapsalon van Harry. Daar worden de laatste roddels doorgenomen, wordt ongegeneerd om de Surinaamse kapster Nellie gelachen en laat men af en toe het haar föhnen of bijpunten, maar de kapsalon is vooral een sociaal toevluchtsoord.
Kapper Harry is een bedaarde man die de vrouwen hun gang laat gaan en weinig toe te voegen heeft aan hun geklets. Die dag komt Pien niet opdagen.
Iedereen vraagt zich af waar ze blijft, want zij komt – net als de rest – elke dag. Onder alle dagelijkse beslommeringen sluimert een oorlogsverleden.
Tijdens de bezetting zijn er in de kapsalon Duitse officieren geknipt en geschoren en na de bevrijding stond de zaak daarom bekend als ‘fout’.
Al gauw kreeg de zaak een andere naam en is men overgegaan op het knippen van dames. Over het verleden wordt dan ook oorverdovend gezwegen.
Met de komst van een nieuwe klant, slaat plotseling de stemming om en lopen de spanningen hoog op. De beerput gaat onherroepelijk open.

Voorstellingen op:

vrijdag 19 april: aanvang 21:00 uur
zaterdag 20 april: aanvang 19:30 uur
zaterdag 4 mei: aanvang 21:00 uur

Locatie voorstelling: de grote zaal van het TalentenTheater aan de Weeshuistuin nr 1.
Je kunt kaartjes voor € 8,00 p.p. aanschaffen in het Talenten Theater op:

Vrijdag 5 april van 19.30 t/m 20.30 uur en vrijdag 12 april van 19.30 t/m 20.30 uur.

Het is ook mogelijk een kaartje te reserveren en een uur voor aanvang van de voorstelling af te halen en te betalen.

Opgave reservering via: jodyvisser@talententheater.nl