TALENTEN THEATER HOORN

Jongerenacademie

Een mini musical

De bende van de zwarte hand

Gebaseerd op het verhaal van ‘Pietje Bell & de bende van de zwarte hand’

Het verhaal
In het vooroorlogse Rotterdam komt Pietje Bell door zijn kwajongensstreken in allerlei avonturen terecht. De plaatselijke krant besluit de avonturen van Pietje te gaan publiceren en het is binnen de kortste keren een groot succes. Hij is de held van de stad! Tot buurman Geelman en zoon Jozef roet in het eten gooien. Er komen verhalen in de krant die kwaad spreken over Pietje, hij besluit voorlopig onzichtbaar te worden.

Als hij bij toeval een rovershol ontdekt, vol met gestolen goederen wil hij de politie waarschuwen maar niemand gelooft hem.

Hij richt de ‘Bende van de Zwarte Hand’ op, ze stelen van de boeven en geven aan de armen. Ook Sproet, die Pietje de rug toe keerde krijgt een pakket voor de deur met de afdruk van een zwarte
hand… Als door de stad steeds meer zwarte handafdrukken verschijnen gaat krantenredacteur Paul Velinga koortsig op zoek naar de identiteit van deze weldoener.
Ondertussen luistert Pietje, in het rovershol, bij toeval een duister plan van de boeven af. De bende van de zwarte hand zal alles uit de kast moeten halen om dit plan te dwarsbomen.

De workshop:
In 16 lessen zullen we samen volledig in het verhaal en de karakters duiken die voor diverse leeftijden mooie uitdagingen bieden.

Songs uit de musicals ‘Oliver twist’ en ‘Kruimeltje’ welke zijn omgeschreven, zodat ze bij dit verhaal passen, zullen van ‘De bende van de zwarte hand’ een echte minimusical maken.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook lid worden van deze (te)gekke, geheimzinnige bende? Geef je dan snel op! Aanmelden kan via info@talententheater.nl.

Zodra voldoende deelnemers zich hebben aangemeld, wordt een inschrijfformulier aan je gestuurd.

Docent: Roswitha Commandeur
Waar: Het talententheater, Weeshuistuin 1
Wanneer: Woensdag avond van 19:00 – 20:30 uur
Start workshop dag: 6 november 2019
Prijs deelname: € 135,00