TALENTEN THEATER HOORN

Jongerenacademie

Moderne dans van Danstheater Lysanne

In de moderne danslessen die ik nu geef in de studio van Het Talententheater geef ik een moderne dansles met elementen van jazz. Tijdens mijn les heb ik altijd een opbouw van technische dansante oefeningen. De les begint met een warming up waarbij het hele lijf van hoofd tot voeten wordt opgewarmd. Vervolgens verwerk ik danstechniek in een aantal dansante oefeningen voor de spiegel. We oefenen plie’s, tendu’s, balans, pirouetten, coördinatie en dit alles in vloeiend dansmateriaal. Na de staande techniek gaan we naar de vloertechniek. In een vloeroefening leer je om vloeiend en zacht over de vloer te bewegen en dit vaak in combinatie met strech oefeningen om lenigheid te bevorderen.
Na het rollen over de grond gaan we naar de diagonaal of een verplaatsende oefening door de gehele zaal. In een korte choreografie leer je springen en draaien door de hele zaal.

Na al deze oefeningen is het tijd voor de eindchoreografie. Ik kies voor muziek die mij raakt en vanuit daar maak ik een dans. De dans is vloeiend, bewegend door het hele lijf (met de ruggengraat in de hoofdrol), veel draaien, emotie, sprongen en krachtig.
Dans is mijn passie, moderne dans is mijn danstaal en dit overbrengen op mijn leerlingen maakt mij gelukkig!